Saldering zonnepanelen tot 2023

Datum: 26-04-2019 Naar nieuwsoverzicht

Vandaag is door de Rijksoverheid naar buiten gebracht dat de saldering van opgewekte energie voor kleine verbruikers nog tot 2023 gebruik mogen maken van de salderingsregeling.

Wat houdt salderen in?

De hoeveelheid teruggeleverde elektriciteit aan het net mag je één op één wegstrepen tegen de afgenomen elektriciteit uit het net. Kortom, je kunt een energierekening van 0 euro krijgen.

Wat gaat er veranderen?

De energieprijs is gebaseerd op de kale energieprijs (circa 3 cent), toeslagen en energiebelasting. Hierdoor is de energieprijs per kWh tot 50.000 kWh circa 0,16 tot 0,20 euro per kWh. Door het afbouwen van het salderen tot 2031 krijg je enkel nog de kale energieprijs terug en niet de volledige prijs.

Kunnen zonnepanelen dan nog uit?

Afbouwen van salderen betekent dat het terugleveren van elektriciteit aan het net niet meer de financieel gunstigste oplossing is. Van belang is dan ook om zoveel mogelijk van de eigen opgewekte energie te gebruiken of op te slaan voor een later moment, bijvoorbeeld in warmte, koude of zelfs accu's. Zonnepanelen kunnen nog steeds uit, maar je moet wel weten of je het zelf kunt gebruiken. Een ding is wel zeker, zonnepanelen enkel op zuid zal niet de meest rendabele oplossing zijn.

Ik wil zonnepanelen, wat is nu het best?

Allereerst is het van belang je energiegebruik te verlagen, dit kan enkel door inzicht te krijgen in je energiegebruik. Uw Agrarisch Bouwadviseur heeft hier een standaard dashboard voor, zodat inzicht en mogelijke besparingen duidelijk worden. Nadat alle energiegebruikers zijn geoptimaliseerd gaan we kijken hoeveel zonnepanelen nodig zijn en hoe ze meeste geld opleveren door het zelf te gebruiken. 

Meer weten? Vraag hier het energiedashboard aan.

 

Uitbreidingsplannen of meer informatie? bel: 033 - 202 22 68 of Klik hier